Rosacea

Rosacea

Klik hier voor het maken van een afspraak

Heeft u last van rosacea, dermatitis of een rode huid? Dan heeft u waarschijnlijk alles al geprobeerd om hier van af te komen maar heeft niets geholpen. Bij Huidtherapie van Brakel zijn er drie huidtherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van de rosacea en de rode huid volgens de werkwijze van de Rositta Kliniek. Hier hebben wij Rosacea Kliniek Barneveld BV voor opgericht en is er een samenwerking met Rositta Kliniek.

Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt, 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen en uiteindelijk kan rhinophyma ontstaan, waarbij de neus gaat vervormen.

Rosacea kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven. De oorzaak van rosacea is tot op heden niet bekend, wel zijn er verergerende factoren zoals bepaalde voedingsmiddelen en andere zogenaamde triggers. Er is een reeks van reguliere behandelingen tegen rosacea. Deze kunnen goed aanslaan omdat het de symptomen van rosacea remt maar vaak keert de rosacea wel weer terug omdat het de oorzaak niet aanpakt. Met de Rositta werkwijze behandeling kunnen wij iets aan uw rosacea en of de rode huid doen omdat we rosacea benaderen als een systeemaandoening. We behandelen niet enkel de huid.

De eigenaresse Rositta Kaijser van de Rositta kliniek heeft ruim 30 jaar ervaring met het behandelen van rosacea en een unieke en veilige methode ontwikkeld. De rosacea huid wordt als het ware ‘gereset’ met als resultaat een blijvend en klachtenvrij gezicht. De behandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van de demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand en het microbioom van de huid in balans brengen. Zodra de huid rustig is kunnen de eventuele achtergebleven chronisch verwijde bloedvaatjes ook worden behandeld dmv laserbehandelingen. Naast het volgen van het behandelplan worden er voedings- en leefstijladviezen gegeven. Deze adviezen zijn gebaseerd op het vermijden van de zogeheten triggers die rosacea kunnen uitlokken, op huidverzorging maar ook op het verbeteren van het immuunsysteem.

Tijdens de behandeling wordt er in de huid ‘geknepen’ om het immuunsysteem van de huid te activeren. Door de behandelingen bestrijden we de symptomen en geven we een reset aan het immuunsysteem van de huid. We halen alles weg wat er niet hoort zoals de vele demodexmijt, we gebruiken daarvoor een ‘pennetje’. Uw huid zullen we bekijken onder de microscoop, zo kunnen we aantonen of er sprake is van de demodexmijt. Rosacea geeft een ontstekingsproces in de huid dat zichzelf in stand weet te houden. Met de behandeling doorbreken we de chroniciteit van dat ontstekingsproces. We pakken niet alleen maar de huid aan maar zoeken ook naar de oorzaak, er wordt dus verder gekeken dan alleen maar naar de huid. Darmbacteriën reageren op je voeding en een disbalans van goede bacteriën door slechte eetgewoonten hebben invloed op het immuunsysteem, dat heeft gevolgen voor je huid en de darmen. Vandaar dat het van groot belang is dat u zich aan de (voedings)adviezen houdt.

Indien u op zoek bent naar een adequate behandelingen blijvend resultaat dan kunnen wij u gaan helpen!

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek leggen wij u graag uit wat wij voor u kunnen gaan betekenen. De totale behandelingstraject is 6 maanden. Het intensieve gedeelte van 4 weken wordt dan besproken met u (u komt in deze periode ongeveer 15 keer). Ook na deze periodes zijn er nog ongeveer  controlebehandelingen nodig en dient u zich te houden aan de voorschriften. U komt de tweede maand ongeveer 2 x en de maanden erna 1 a 2 x per maand. Ook de behandelduur, huidreacties, neveneffecten en kosten worden besproken met u tijdens de intake. Er wordt tevens een huidscan gemaakt. Voorafgaande aan het intakegesprek dient u een vragenlijst in te vullen. Helaas komen de behandelingen niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking.

Blijf niet langer rondlopen met uw huidprobleem maar bel voor een afspraak naar 0342-221007.

Voor

Na