De praktijk

Huidtherapie

 

De huidtherapeut behandelt mensen met een zieke of beschadigde huid. Na behandeling door een huisarts of specialist is vaak nog aanvullende behandeling, verzorging en revalidatie nodig. Ook voor huidverbetering kunt u terecht bij een huidtherapeut. Om een afspraak te maken is er geen verwijsbrief van uw arts nodig.

Doel van de behandeling door de huidtherapeut is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.

Wet BIG

Sinds 1 januari 2003 is het beroep huidtherapeut geregeld in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG artikel 34). Daarmee werd huidtherapeut een erkend paramedisch beroep en een beschermde beroepstitel. Alleen wie in het register is ingeschreven, mag de door de wet beschermde titel voeren. De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is hiermee voor iedereen herkenbaar.

Klachtrecht

Huidtherapeuten voldoen aan de beroeps- en opleidingseisen die de wet aan paramedici stelt. Bovendien is op hen de Wet Klachtrecht cliënten zorgsector van toepassing. Om hier invulling aan te geven is de NVH sinds 1 januari 2003 aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn (KCP). Het secretariaat van de KCP is ondergebracht bij het Nederlands Paramedisch Instituut in Amersfoort.

Leer ons beter kennen

Jade van Brakel

Eigenaresse

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later een beroep wilde waarin ik zelfstandig ondernemer kon zijn en waarmee ik mensen kon helpen.

Mijn interesse in de huid is ontstaan doordat ik als kind veel problemen had met mijn huid.

Eerst heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd maar het gaf mij meer voldoening om iets te kunnen betekenen voor mensen met huidproblemen.

Zodoende werd ik huidtherapeut en nam ik in 2003 een praktijk voor huid- en oedeemtherapie over in Barneveld. Deze praktijk was gevestigd in het spreekuurcentrum van de Gelderse Vallei.

Door de groei van deze praktijk zijn wij in 2010 verhuisd naar De Zorgpraktijk aan de Rozenstaat. Inmiddels zijn wij met een leuk team van deskundige huidtherapeuten.

Naast het behandelen van huidproblemen vertellen wij u ook graag meer over hoe wij uw huid effectief kunnen verbeteren en verjongen op een natuurlijke manier.

Mijn specialisatie is huidverbetering met de Dermatude Metatherapy.

Ik kijk er naar uit om u van harte welkom te heten bij ons in de praktijk.

Evelien Deinum

Huidtherapeut

Mijn naam is Evelien Deinum en ik werk 4 dagen per week als huidtherapeut in Barneveld. Nadat ik de 4 jarige opleiding HBO Huidtherapie in Utrecht had afgerond in 2008 heb ik een eenmanspraktijk in Diemen opgezet. Hier miste ik erg het contact met collega’s dus toen ik een vacature tegenkwam bij Huidtherapie Van Brakel solliciteerde ik direct en inmiddels werk ik hier sinds April 2013.

Ik wilde huidtherapeut worden omdat het mij aanspreekt dat het vak een combinatie is van medisch, gezondheidszorg en contact met mensen. Hetgeen ik bijzonder en mooi vind aan mijn vak is dat ik mensen met hun huidprobleem kan helpen en het geeft mij voldoening om te zien dat je iets kan betekenen voor iemand. De veelzijdigheid en het contact met de patiënten en de behandelingen is erg leuk en interessant. Verder werk ik hier met veel plezier vanwege een goede samenwerking met een fijn team.

Mijn specialisatie is oedeemtherapie en de hannah bindweefselmassage voor huidverbetering.

Daarnaast ben ik in 2017 afgestudeerd als orthomoleculair voeding- en suppletie adviseur en studeer ik nu verder voor orthomoleculair energetisch therapeut. Hierdoor kan ik u uitstekend adviseren over de producten van LavieSage, voor huidverbetering van binnenuit.

Janine van Brakel

Huidtherapeut

In het jaar 2008 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de hogeschool in Utrecht. Met de opleiding ben ik begonnen omdat ik graag mensen help en omdat het een erg veelzijdig beroep is. De veelzijdigheid van behandelingen die wij als huidtherapeut aanbieden en de verschillende patiënten die ik in de praktijk zie. Een dag is nooit hetzelfde! Het is daarnaast een vak waarbij het nodig is om je te blijven ontwikkelen en dat vind ik leuk omdat ik van studeren houd. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van huidtherapeuten (NVH) en bij het Kwaliteitesregister. Kwaliteit staat in onze praktijk hoog in het vaandel! Mijn specialisatie is oedeemtherapie aan huis.Ik behandel dan patiënten aan huis voor wie het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de hannah bindweefselmassage.

Drie dagen per week ben ik werkzaam als huidtherapeut bij Huidtherapie van Brakel, namelijk op maandag, woensdag ( ook de avond) en vrijdag.

Huidtherapeut

Huidtherapeut

Ik ben Rianne, 34 jaar en ik ben in 2005 afgestudeerd als huidtherapeute. Sinds het najaar van 2017 ben ik werkzaam in Barneveld. Voordat ik hier kwam werken heb ik ruim 10 jaar laserbehandelingen gegeven in het hele land. Die waren vooral gericht op huidverbetering, laserontharing en couperose. Na jarenlang door het land te werken kreeg ik in de zomer van 2017 de kans om in mijn eigen woonplaats Barneveld te gaan werken.

Eerlijk advies en goede kwaliteit zijn voor mij kernvoorwaarden als huidtherapeut. Daarbij vind ik het erg prettig om leuk persoonlijk contact met mijn patiënten te hebben. Mijn specialisatie ligt bij het behandelen van overbeharing, couperose en pigmentvlekken door middel van lasertherapie.
Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in huidverbetering met Dermatude Metatherapy. Ik werk 3,5 dag per week en ik zie er naar uit u eens te mogen ontmoeten.

Ger-janne van Amersfoort

Telefoniste & Receptioniste

Ik ben Ger-janne van Amersfoort. Sinds september 2012 werk ik met heel veel plezier in de praktijk als telefoniste/receptioniste voor de huidtherapeuten. Mijn vaste dagen zijn de maandag, dinsdag en vrijdag.

Als telefoniste/receptioniste ben ik het 1e aanspreekpunt als mensen bellen of bij ons binnen komen in De Zorgpraktijk. Ook al ben ik geen huidtherapeut, toch probeer ik mijn steentje bij te dragen dat mensen zich prettig bij ons voelen. De ene keer om een luisterend oor te zijn, de andere keer om iets voor hem of haar te regelen.

Ik heb het enorm naar mijn zin en hoop nog heel lang bij de praktijk te werken. Wie weet zien we elkaar snel!